ChangeDAY doet dit geheel anders!! Het werkplezier onderzoek.
Wij bieden een leuk, leerzaam en vitaliserend alternatief op het traditionele medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Herkent u het volgende beeld ten tijde van een MTO onderzoek;

Medewerkers ontvangen een lange (online) vragenlijst per mail. Na een vriendelijke doch dringende herinnering uiten zij hun ontevredenheid over de verschillende thema’s. Ze drukken op de ‘verzenden’ knop en zeggen ondertussen tegen hun collega ‘Zo dat is ook weer gebeurt’. ‘Ik ben benieuwd wat ze ermee gaan doen’. En onderwijl hij dit zegt zie je hem letterlijk van zijn voorovergebogen houding tegen de rugleuning leunen.

Managers ontvangen de ontevredenheidsuitingen en mogen dan generieke acties bedenken vóór alle medewerkers om de tevredenheid in de organisatie of het team te verhogen.

Bij ChangeDAY doen we dat anders!
Wij hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld voor medewerkerstevredenheidsonderzoeken (MTO).

In onze aanpak staat de verantwoordelijkheid voor plezier, tevredenheid en voldoening bij de medewerker centraal. Als ook de acties deze te vergroten. De teams leren de taal van de zeven bronnen van arbeidsvreugde. Vervolgens meten de medewerkers zelf hun arbeidsvreugde, maken ze een eigen analyse en formuleren ze eigen acties om met meer plezier en voldoening het werk te doen. In hun (dagelijkse) werk voeren ze de acties ook daadwerkelijk uit. Managers ontvangen authentieke, gemotiveerde acties van medewerkers waarin ze hem aangeven wat zij gaan doen om met meer plezier te werken. Ook geven ze daarbij aan hoe de manager daarbij zou kunnen ondersteunen. Deze nieuwe aanpak blijkt in de praktijk veel effectiever dan bestaande methodes. Uit evaluaties komt het volgende beeld naar voren:

Teamacties (4 maanden na laatste workshop): 80% gestart of afgerond

Respons (aantal mensen aanwezig en actief tijdens de workshops): 95% of meer.

Wat levert het op?

  • Mensen en teams met plezier en voldoening van binnen uit
  • Betrokkenheid en betere communicatie
  • Een gezamenlijke taal om uitdrukking te geven aan werkbeleving
  • Actieve medewerkers met verantwoordelijkheid

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en informeer gerust naar de mogelijkheden voor uw organisatie.